Eläin rikoksen kohteena (2020)

Eläin rikoksen kohteena (2020) – Olen toinen teoksen kirjoittajista

Poliisi kohtaa tehtävillään kotieläinten ja luonnon eläinten kaltoinkohtelua ja usein menettelyn taustalla on taloudellisen edun hankkiminen eläinten hyvinvoinnin kustannuksella. Tässä esimerkkejä eläimiin kohdistuvien rikosten tuomioiden perusteluista: 

Hevosia ja lehmiä ei hoideta, ne ovat nälkiintyneitä ja niitä potkitaan ja lyödään. Lampaat eivät pysty enää liikkumaan, kun niiden sorkkia ei hoideta. Petoeläimiä voidaan ajaa takaa pitkiä matkoja moottorikulkuneuvolla tai kohdella huonosti metsästettäessä.  Ns. pentutehtailussa eläinten annetaan lisääntyä hallitsemattomasti ja niiden myymisellä paperittomina ja huonokuntoisina hankitaan taloudellista etua.

Tässä teoksessa käsittelemme poliisin roolia eläimiin kohdistuvien rikosten tutkinnassa. Eläinsuojeluviranomaisena ja esitutkintaviranomaisena poliisi pystyy vaikuttamaan eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi. Näissä tehtävissään poliisi onnistuu parhaiten tekemällä yhteistyötä valvontaeläinlääkärin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: