Asianomistajan yksityiselämän suoja rikosprosessissa (2021)

Asianomistajan yksityiselämän suoja rikosprosessissa (2021) – Olen teoksen kirjoittaja

Asianomistajan yksityiselämän suoja rikosprosessissa -tutkimuksessani olen analysoinut ulkopuolisten tahojen oikeutta saada tietoja rikoksesta. Tutkimuksessa on kysymys siitä, millainen rikoksen kohteeksi joutuneen asianomistajan tai rikoksen johdosta kuolleen henkilön ja hänen läheistensä asema on rikosprosessissa.

Teoksessa selvitetään asianomistajan yksityiselämän suojan toteutumista rikosprosessin eri vaiheissa. Asianomistajan yksityiselämän suojaa analysoidaan oikeuskirjallisuuden sekä kansallisten tuomioistuinten, yleisten laillisuusvalvojien ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön perusteella. Lisäksi viimeksi mainitun osalta selvitetään, mistä valitetaan, ketkä valittavat ja millä perusteella, kun kysymys on yksityiselämän suojaan liittyvistä asioista.

Asianomistajan yksityiselämän suojaa on oikeuskäytännön lisäksi tutkittu rikosprosessin toimijoille tehdyllä kyselyllä, missä tutkinnanjohtajat, syyttäjät, käräjätuomarit ja rikosasian avustajat tekivät julkisuusratkaisuja kuvitteellisissa rikostapauksissa ja niihin liitettyjen tietojen osalta.

https://shop.almatalent.fi/asianomistajan-yksityiselaman-suoja-rikosprosessissa

%d bloggaajaa tykkää tästä: